onsdag 9 maj 2007

Veckans tredje dag - Fotbollsspel

Så var den tredje dagen i en vecka av fysiska aktiviteter avklarad. Inte direkt lika krävande som de inledande två dagarna. Inte heller något behov av diskussioner med mig själv huruvida det var en bra ide eller inte. Idag var det nämligen dags för Fotbollsspelande, dessutom premiär på gräsplan. Joel hade under gårdagen genomfört en spionrunda och informerat sig om att målen vid Björktjära-tjärn fanns utplacerade.

När vi anlände till tjärnen var det fullsatt på gräsmattan. Alftas hockeylag hade någon form av hoppande barmarksträning och något knattelag höll på att avsluta sin fotbollsträning på vår plan. När de väl var klara och efter ytterst kort uppvärmning med boll delades vi demokratiskt in i 2 lag.

Undertecknad bildade lag med Daniel, Nicolina och Thomas för att möta Matte, Joel, Lina och Fredrik. Knappt hade matchen hunnit komma igång förräns vi stötte på patrull i form av ett annat knattelag tillhörandes Björktjära IF eller nån linkande förening som tydligen hade bokat planen så vi hann med att spela i 15-20 minuter innan vi var tvugna att flytta på oss. I det läget hade mitt lag hunnit med att skaffa oss ett 2-1 underläge för övrigt.

Nu återstod att antingen placera ut symboliska mål i form av vattenflaskor lite bortanför själva planen och spela där eller att förflytta oss till Grusplan på Solrosens IP. Lösningen blev att vi förflyttade oss till andra sidan av tjärnen istället för att spela på en plan liggandes vid bostadsområdet Bonden. Fint att kunna fortsätta spelet på gärs, även om målen där borta saknade nät.

Väl där firade Joel ankomsten med att först skjuta bollen så hårt han kunde åt ett håll och tokspringa för att hämta den. När han väl gjort det gjorde han samma sak åt nästa håll och var därmed för trött för att hänga med riktigt i inledningen.

Matchen i sig blev en jämn tillställning där bägge lagen följde varandra i målprotokollet fram tills dess att ställningen var 9-9. Till saken hör att Solrosregler innebär att match spelas först till 10 mål, men med den brasklappen att det segrande laget måste vinna med minst 2 måls marginal. Vi hade alltså hamnat i en slags halv sudden death.

Mitt lag valde nu att avgöra matchen med 2 snabba mål och gå segrande från planen. Efter matchen fanns löst prat om att spela även en andra match, men det var mest bara undertecknad, Daniel och Nicolina som kände ett riktigt behov av detta. Thomas föreslog att vi skulle spela en halv match, först till 5 mål. Till slut blev det i alla fall ingen match alls.

I morgon väntar skogen igen, och fredag kan tänkas bli ny fotbollsdag. Lösa planer om detta har diskuterats. Även förslag om att senarelägga matchstart en timme i hopp om att även Lennart ska hinna ta sig till Bollnäs i tid för deltagande.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Han kommer tyvärr inte anlända till Bollnäs innan lördag eftermiddag vilket kommer bli mer regel än undantag nu för tiden. Så jag siktar på innebandyn på söndag, tyvärr ingen fotboll i helgen. =(

Henke sa...

Du kan vara lugn Lelle. Om inte jag har missat något nu så var allt inställt idag. Var för många som inte skulle vara hemma.

I morgon har teaterfolket teaterträning så blir inget då heller, så vi får sikta in oss på innebandy på söndag.