söndag 27 maj 2007

Morsdag med ormbett

Idag är det morsdag ifall någon missat det, så grattis alla mammor. Dagens morsdagsfirande började med att jag och Mia åkte till blomsteraffären för att inhandla en bukett till hennes mor och en till min mor. Därefter åkte vi först till hennes moder för att leverera blommorna och få oss lite kaffe med tårta.

När vi kommer dit berättar hennes mor att de har varit nere hos veterinären på akuttid eftersom deras ena katt kommit in alldeles uppsväld i ansiktet. Detta gjorde ju självklart dem lite oroliga så de ringde veterinären och frågade om de trodde att det kunde bero på jordgetingstick eller något sådant. Det ska tydligen finnas sådana i skogskanten där de bor. Veterinären tyckte dock att det lät mer som ett ormbett av att dömma efter beskrivningen så de fick en akuttid att komma ner för kontroll. Så efter fem minuter eller något liknande var de nere på veterinärstationen och katten fick kortison och lite sånt samt 2 dl vätska inpumpad i kroppen.

Därefter fick den utegångsförbud i en vecka, eller snarare order om att den ska hållas inomhus för uppvilande för att därefter komma på efterbesök och kontrollera att allt står rätt till. Så nu får vi hoppas att katten återhämtar sig bra efter orm-attacken. Hon såg i alla fall pigg ut efter att ha legat och återhämtat sig en stund.

Därefter åkte vi upp till min mor för fortsatt morsdagsfirande där vi bjöds på grillat kött och därefter ännu mer tårta och kaffe. Efter det var det bara att snabbt åka hem och byta kläder och bege sig till innebandyspelande.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Men stackars katt. Klappa den lite från mig nästa gång ni möts :)

Henke sa...

Det ska jag göra Lelle