lördag 26 maj 2007

A long time ago. In a galaxy far, far away...

Jo alltså för länge sedan i en galax rätt så jättelångt borta fanns Luke Skywalker och Darth Vadar och dom andra nissarna.

Det här länge pratats om att köra ett filmmaraton med filmerna i Star Wars-serien, men aldrig riktigt blivit av. Inte före idag då vill säga. Planeringen såg ut som så att kl. 14.00 skulle samling ske hos Thomas för att sedan titta igenom filmerna. Då pratar vi alltså om de tre riktiga Star Wars-filmerna. Episode 4-6 och inte om de mindre lyckade filmer som kommit på senare år.

Daniel hade även införskaffat dessa i orginalversion så vi slapp de där lama försöken att förstöra dem som man hade gjort i första DVD utgåvan av dem. Dessutom med inledningstexten på engelska vilket också var ett stort plus. Den nöten som kom på att göra om texten till svenska i den svenska översättningen borde minst ha straffats med 50 piskrapp och kvarsittning.

Många timmars tittande gick åt och även en matpaus mellan första och andra filmen. Trevligt var det i alla fall och bra underhållning.

Lösa planer finns också för en uppföljning med nytt maraton. Nej inte med de tre nya Star Wars-filmerna, utan nåt helt annat. Förmodligen Monthy Pyton-filmerna eller nåt sånt.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har försökt bjuda in mig till MP-maraton på Dannes blogg, så jag gör det även här. =)
Sen när ni känner för det kan ni även komma ner till Sandviken på ett maraton efter min flytt, vad sägs om andra värdskriget-maraton?
Typ en flygfilm, en med infanteriet, en under vattnet, en med snipers och en med tanks? Då har vi hela kriget..

Henke sa...

har du förslag på titlar av dessa filmer också Lelle?

I frågan om MP-maraton så passar dagen åtminstone mig. Lägger datumbestämmandet i Daniels händer så får vi se vad som händer

Unknown sa...

Daniel sågade det totalt.
Angående titlar har jag inga direkta förslag. Rikard kom med förslag på Band of Brothers (Vilket ju är en serie i 12 delar (10+2)) och Thomas ville se Das Boot, så vi är väl uppe i en 14 timmar redan :)

Henke sa...

Jo efter en del eftertanke så passar inte lördagen alls så bra längre.

1. Familjen Sundström (som är innehavare till MP-filmerna har 60 års kalas för Matte)

2. Danmark-Sverige i kvalfotboll

Du är dock välkommen över på fotbollstittande om du saknar tillgång till kanal 9 i bollnäs