måndag 28 maj 2007

Stoppa Lyxbloggarna - Leve strejken

Det är ett intressant fenomen det där med Bloggportalen, man hittar många intressanta bloggar eller blogginlägg att läsa. Dessutom finns det en slags aktuella ämnen på första-sidan där det listas nyheter från diverse källor på nätet och sedan ser man vilka som bloggat om dessa nyheter. Av någon underlig anledning är det dessutom väldigt ofta samma personer som ligger med där synligt på första sidan. Lite grann känns det som att de skriver om sånt som syns istället för sånt som känns intressant.

För tillfället är det väldigt intressant att diskutera flygstrejken vid SAS. Det här är en onödig strejk skriver DN. Där handlar det alltså om en anställd som känner sig nöjd med de villkor de anställda har idag och därför tycker att det nog inte behövs en strejk. Självklart ger sig blogg-högern genast sig in i leken.

Hur många gånger ska facken tillåtas uppvisa detta smaklösa människo- och företagsföraktande beteende???


Självklart är inte denna blogg ensam att hoppa in och ha åsikter. Nån Jonas, vill också vara med och leka.

Ju mer man sätter sig in i i HTFs krav, desto mer ter det sig som att det är en riktig lyxstrejk av en grupp som var priviligerad förr och inte fattar att det numera är konkurrens inom flyget....Passar det inte är det bara att söka nytt, ni borde skämmas och be om ursäkt officiellt istället att tycka synd om er själva!

Tror det får räcka med citering av blogghögern för ett tag nu, risken blir annars att det blir för mycket parodi över det hela.

Blogghögerns åsikter om strejken i korthet:

  • Om en anställd går ut och tycker strejken är onödig så är det så. Tycker nån anställd samma som mig så har facket inte medlemmarna bakom sig. Vad resten av de anställda säger spelar ingen roll.
  • Vill du ha vettiga arbetsvillkor så ska du självklart säga upp dig och ta anställning som VD i nåt storfinans-företag istället.
  • De anställda måste ju förstå att för att SAS ska kunna hävda sig i den rådande konkurrensen så kan ju inte företaget gå runt och ge de anställda realistiska matraster och sånt trams. De kan ju äta när jobbet är slut, eller varför inte ta en macka under arbetets gång när det inte syns.
  • Det är också väldigt ofint att klaga när det finns andra arbetsgrupper som har ännu sämre arbetsförhållanden. Ni ska vara glad att ni får gå på toa på arbetstid.
Det viktiga för lyx-bloggarna här är att de smärtfritt kan ta sitt flyg när det passar. Riskerar de att få omboka sin resa eller kanske rent av vara tvungen att sitta några timmar extra på ett tåg. Då är jordens undergång nära. När vi blir stora och börjar jobba så ska vi i alla fall inte ha ett sånt jobb så varför ska det spela roll vad de har för anställningsvillkor.

Personligen ser jag det som en självklarhet att alla ska ha drägliga förhållanden på sitt arbete, oavsett om det finns andra grupper som har det sämre. De grupperna ska också ha det bättre, och inte ställas mot andra grupper för att se till att alla får det sämre istället. Arbetsmarknaden får inte byggas om till nån slags Big Brother-dokusåpa där de anstälda tävlar om att ha så dåliga förhållanden som möjligt på jobbet. De som inte accepterar att förtryckas röstas ut.

Så nej det är inte en lyxstrejk som ska stoppas. Det är däremot ett gäng lyxbloggare som bör ges lite verklighetsuppfattning och kanske inse hur verkligheten ser ut. Alltså inte i finkvarterin i Danderyd och Östermalm utan också ute i förorten och i landet i stort utanför de säkra och symboliska murar man byggt upp för att skydda sig själva från verkligheten.

Så Leve Strejken - Stoppa Lyxbloggarna.


Strejkläsning för den intresserade:

SAS pressmedelar felaktigheter (HTF)
Strejken fortsätter (SvD)
Flygstopp även på måndag-Strejknotan snart 100 miljoner (DN)

3 kommentarer:

Daniel Sundström sa...

Du har helt rätt, Henke! Folk som klagar på strejken är sådana som tycker det är viktigare att dom sjävla skall kunna resa utan problem och sedan skiter i hur de anställda har det. Sådana personer borde skämmas!

Robert sa...

Dagens bästa inlägg.

Och visst är det så att många bloggare säljer sig väldigt billigt för att få lite fler besökare. Men man lär sig efter ett tag vilka bloggar som man bara slösar tid på att läsa.

Unknown sa...

Starkt inlägg. Blogghögern får ett stort utrymme numera.

Det är riktigt jävla viktigt att inte glömma varför vi har fackföreningar och strejkrätt i Sverige och inte drunkna i allt snack om små och stora företag och hur vi ska förenkla för dem.

De som sågar strejkrätten har ALDRIG blivit manglade av en arbetsgivare och tvingats "söka nytt". Det är krasst att påstå att alla högerbloggare blir gödda av pappas amex men jag är övertygad om att ett visst kortsiktigt tänkande ligger bakom.

Jag bor i Spanien. Minimilönen är mycket låg och man blir sparkad om man är sjuk i en vecka. Småföretagen stortrivs och anställer folk hit och dit. Men hur går det om man inte har en buffert att luta sig tillbaka mot i en månad när man har barn och måste söka jobb. Blogghögern tror förmodligen att en månad utan inkomst är sak samma, man får ju ett nytt jobb senare...

Visst är det viktigt med småföretag och företag i övrigt, annars får vi inga jobb. Men, vi ska inte låta oss bli våldtagna av dem på kuppen. En svår balansgång men det är viktigt att de som någon gång varit knegare får bestämma hur det ska vara.

-Knegare/Jur. Stud.