måndag 7 maj 2007

Helgen är slut... Rapport

Sådär så var måndag igen så dags att avlägga rapport över helgen. Lördagar brukar ofta vara en passande dag för fotbolls-spelande. Denna lördag stämde dock mindre bra in på detta påstående eftersom Herr Berglund fanns kvar i Sandviken med jour på jobbet och teaterfolket hade fullt upp med repetitioner/kulissbygge. Så istället blev det en lugn och beskedlig hemmalördag för undertecknad.

Frammåt kvällen tog filmtittar-nerven över och det skulle bli film. Mia hade kommit över något som skulle vara en ny kommedi, och det brukar ju vara roligt så det fick bli den. Efter att ha sett ungefär 2 minuter av den filmen konstaterade vi dock att den inte verkade vara bra för 5 öre, men tittade ändå klart på den i brist på något bättre att se. Så alla som absolut vill se en bra kommedi ska se till att springa så fort någon nämner parodin Epic Movie... det var den sämsta skräpfilm som gjorts sedan sekelskiftet för en par århundraden tillbaka.

Söndagen därmot var rätt fullbokad. Uppvaknande rätt sent för att känna sig utvilad. Därefter handlade det om uppladdning tills dess att klockan skulle närma sig 14.30 då förprat och dylikt skulle börja sändas inför fotbollsmatchen mellan Lazio-Livorno på TV4.

Lite av en så kallat hatmatch skulle det bli. Spelet höll dock inte tillräckligt bra nivå för att undertecknad skulle känna sig nöjd. Kan ha en hel del att göra med att jag följer Livorno och de hade ett allt för en-sidigt spel idag. Långa bollar mot mittpunkten och spel mot 3 ensamma anfallare. Ingen bredd alls, inga spelare som understödde de 3 ensamma på topp.

Men inget negativ som inte har något positivt med sig. Det har pratats en del om att Livornos målvakt Amelia, som ingått i Italienska landslagstruppen med jämna mellanrun är påväg att säljas efter säsongen. Han håller nu på att återhämtar sig efter en operation och har därmed missat de 2 senaste matcherna och kommer inte heller att spela mer den här säsongen. Igår var första gången jag har sett hans ersättare in action.

Så om han nu försvinner så känns Manitta som en fullt acceptabel ersättare. Han kändes stabil i spelet och dominerade i luftrummet. Tyvärr fick han se en boll i nätet bakom sig, eller 2 men den första var redan avblåst för offside. Målet han släppte in var det dock inte mycket han kunde göra åt. Skott mellan benen på en försvarare och stolpe in.

Frammåt hade Livorno några riktigt bra chanser men ingen riktig skärpa, så matchen slutade med 1-0 till Lazio.

Efter detta var det en timmes vila innan nästa händelse för dagen. Innebandyspel på Björktjära sporthall. Några mycket jämna matcher hanns det med och var riktigt skönt med lite fysisk aktivitet efter några dagars vilande. Joel kände inför den sista matchen att han hade fått nog och sade upp sitt kontrakt för resterande del av dagen. Hungern var för stor sades det så vi får anta att han begav sig hemmåt mot kylskåpet.

Inga kommentarer: