fredag 19 oktober 2007

Pelle Fosshaug ska tydligen ge ut bok

Måste väl erkänna att jag har ett antal idrottsbiografier i bokhyllan, även om de oftast inte innehåller allt för mycket intressant läsning. Nu är ännu en på väg ut som förmodligen också kommer att hamna där. Bandyns mest uppmärksammade bad boy, Pelle Fosshaug, har tydligen skrivit en bok som han döpt till Bandygalen.

Jag hade förmodligen totalt missat boken om inte Aftonbladet hade hittat erkännanden i den om uppgjorda matcher. För de som kommer ihåg var det en hel del skriverier på 90-talet om uppgjorda matcher inom bandyn. Då var det rätt specifikt utpekat till att det hela rörde sig runt laget Boltic.

Här berättar Pelle om sin tid i Vänersborg och en uppgjord match mot Selånger som tydligen skulle sluta oavgjort, vilket den också gjorde (5-5). Han säger sig också ha spelat förhållandevis stora pengar på matchen i en trippel med två andra "säkra" matcher, fast där förlorat eftersom Liverpool inte lyckades vinna sin lätta match. Skulle för övrigt vara intressant om någon kollade upp att Liverpool verkligen förlorade sin match just den helgen som det påstås i boken.

Hur som hellst och vad man än tycker om Fosshaug så har det hänt en hel del runt honom genom åren, så har man lyckats fånga det på ett intressant sätt så kan boken nog vara rätt intressant läsning. I alla fall om man som mig har ett litet idrottsintresse liggandes där i bakhuvudet också

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har ett signerat ex! Det du, bollnäsraggare ;-)