fredag 20 juni 2008

God Natt, del 2

Medan vi andra satt och led framför Rysslands utklassning av Sverige där borta i EM tyckte sveriges riksdag att det var passande att driva igenom den så kallade FRA-lagen. Av de borgerliga kritikerna fanns det inte längre mycket kvar.

Fredrick Federley (c), Annie Johansson (c), Fredrik Malm (fp), Nina Larsson (fp), Henrik von Sydow (m) Tobias Tobé (m), Karl Sigfrid (m) och Anna Bergkvist (m) ... er tidigare kritik och fina ord visade sig stanna vid just ord. Ni valde att sälja allas vår integritet för att ni skulle få det lugnt och bekvämt när ni gömmer er där inne i maktens korridorer.

Det finns ett ordspråk som säger att tomma tunnor skramlar mest. Det är ett ordspråk som aldrig tidigare varit så väl kopplad till verkligheten som idag. Federley och Johansson som tidigare varit de mest högljudda kritikerna valde när det kom till omröstning att svälja allt med hull och hår, bara de fick igenom några kosmetiska förändringar som alibi.

När frågan debatterades i riksdagen under tisdagen så sa ni att ni ville kunna ser er själva i spegeln även efter omröstningen. Det var därför ni yrkade på att frågan skulle återremitteras i första hand och sedan ett avslagsyrkande ifall ni inte skulle få igenom återremissen.

Nu när vi sitter här med facit i hand: Är ni i dag stolta när ni ser er själva i spegeln?? Jag själv ligger i alla fall på samma nivå som ni själva gjorde innan ert svek. Jag klarar inte att se er varken med eller utan speglar.

...

Birgitta
Ohlsson (fp) du var i alla fall kosekvent och höll fast vid dina åsikter om att lagen är något riktigt dåligt, men varför inte då tala om det med din röst också, och inte bara som en förklaring till varför du låter bli att rösta?? Är något så dåligt som du säger så bör man också ha ryggrad att säga nej till det. Särskillt om du ska vara någon som ska ha ansvar för att stifta lagar som ska gälla alla oss andra (och även dig själv).

...

Det visade sig ändå att det faktiskt fanns en vettig människa även i fiendelaget. Camilla Lindberg (fp) höll fast vid sin tidigare ståndpunkt och röstade faktiskt nej. Det är något du ska ha stor respekt och ett tack för.

1 kommentar:

Daniel Sundström sa...

V och Mp är de partier i oppositionen som säger att de har för avsikt att riva upp lagen om de kommer till makten 2010. Därför tycker jag att vi röstar på något av dessa partier nästa val. Alliansen har ju bevisat att de är antidemokratiska och okapabla att lyssna på folket.