söndag 2 september 2007

Kommentarer rent idrottsligt sett

Nu när hösten är här på riktigt så har proffsligorna i fotboll kommit igång och helgdagar med för lite att sysselsätta sig med kan ägnas åt att följa med i idrottsvärlden.

¤ Friidrotts-VM har nu avslutats och man kan väl kanske säga att ordningen är återställd. Vi har de senaste åren varit rätt bortskämda med svenska framgångar i friidrotten. Nu blev det pannkaka av det hela och enda medaljen togs av Klüft i 7-kampen. Övriga förväntade medaljörer stannade antingen hemma för att kurera sig eller fick åka hem efter en misslyckad tävling. De som förväntades ta sig till final och där få en godkänd placering får man väl säga lyckades över förväntan, men med marginalerna på fel sida staketet. Fjärdeplatser trots topptider eller svenska rekord som inte stod sig mot världseliten.

¤ Vill man se mål ska man se på Fotboll, eller kanske man ska se på Livorno om jag ska vara mer korrekt. Efter att ha torskat i premiären mot Juventus med hela 5-1 så följde man idag upp det med att ligga under med 4-0 redan i halvtid. Idag lyckades man dock fina till siffrorna lite i andra halvlek och det hela slutade med en förlust 4-2. Ett målsnitt på 6 mål per match så här långt i serien alltså. Får hoppas det snittet håller i sig, men att övervikten av dessa mål hamnar framåt istället för bakåt nu.

¤ 6 dagar till Sverige-Danmark nu och Fredrik Ljungberg har tackat nej. En intressant match kommer det att bli oavsett om han är med eller inte. Derbyn oss nordbor emellan har en lång tradition och bör innehålla en hel del prestige. Undrar om vi kan förvänta oss Danskar som ska utkräva revansch sen senast och ger sig på att försöka ta sig ner på planen för att tilldömmas en lätt 3-0 vinst.

¤ Bandysäsongen kryper närmare igen, på onsdag är det återigen dags för match före de Orange-Blå. Den här gången står Edsbyn för motståndet. Tyvärr sammanfaller den här dagen med tårtätande så möjligheterna att åka upp och se matchen får väl anses vara minimala. Jag får läsa efterhandsrapporter istället.

Inga kommentarer: