torsdag 11 september 2008

Skillnad på rätt och lätt

Idag var det åter dags att göra ett besök på veterinärstationen för att lägga om benen på Chili. Tyvärr så hade läkningen inte gått så som man hade hoppats på.

Bakbenet som till stora delar var skinnflått hade börjat stöta ifrån sig de ytor av skinn som fortfarande fanns där och benet i stort var i sådant skick att det stod mellan tre alternativ.

1. Att amputera benet till en kostnad av runt 10 000 kr, med följden av att Chili mycket väl kunde utveckla nån form av depression av att inte kunna springa runt på samma sätt som förrut.
2. Hudtransplantation till en ännu högre kostnad. Dessutom var det en lång och smärtsam process som lika gärna kunde sluta i att även den huden stöttes bort av kroppen.
3. Att låta katten somna in en gång för alla.

Det allra lättaste i det hela hade självklart varit att inte ta ställning till något av alternativen och fortsätta lägga om benet 2 gånger i veckan, men det vore ju inte heller att ge honom ett värdigt liv.

Hur svårt det än var att välja alternativ 3, så får man se det som så att det var det enda rättvisa alternativet som fanns kvar, men långt ifrån det lättaste alternativet att välja.

3 kommentarer:

Daniel Sundström sa...

Tråkiga nyheter och jag beklagar djupt, for what it's worth.

Anonym sa...

Riktigt tråkigt! :(
Men trots allt så är jag rätt säker på att ni gjorde rätt.

Anonym sa...

Det är det som kallas fördel att vara djur......dom slipper pinas ihjäl.. Du det var ett tufft val men det känns som du gjorde rätt.