söndag 7 september 2008

Chilis skadeupdate

Sist jag var inne här och skrev så hade Chili blivit upphittad skadad och befann sig på veterinärstationen för omplåstring och operationer och jag visste egentligen inte mycket om hur det stod till med honom, mer än att han skulle klara sig.

Nu är han i alla fall hemma igen och mår efter omständigheterna bra. En klo på ena framtassen har fått amputerats, men i den tassen verkar han inte ha ont alls. Han använder den för att försöka leka, till att stöda på när han går och allt sådant.

Då är det värre med baktassen på samma sida som var ganska illa skadad. Hur den kommer att bli i framtiden var det för tidigt att säga något om än, hur väl den läker skulle framtiden få utvisa. I värsta fall skulle det sluta med en amputation även där och en trebent katt som följd.

Utöver det hade han även lite blod i lungorna, men det var det ingen fara med.

Nu befinner han sig i alla fall under uppsikt och ompassning dygnet runt och kommer att få programmera om sig själv till innekatt för ett bra tag framöver. Åtminstone över vintern, om inte längre. Inte bara på grund av skadorna utan också för att lugna ner sig lite i hur nyfiken han är på allt.


Nyss hemkommen. Neddrogad och opererad

Efter att ha varit hemma en dag och en natt. Mycket piggare igen


Imorgon blir det återbesök hos kattdoktorn för att lägga om bandagen. Notera för övrigt att dessa är mönstrade med kattasstryck. Stiligt värre.

Inga kommentarer: