lördag 19 juli 2008

Brännbollsyran

Det har ju inte bara varit Rockweekend här i Bollnäs i helgen, utan även årets upplaga av Brännbollsyran. Inte för att det är något jag brukar följa i normala fall, men skulle på affären och handla frukost till i morgon ungefär i lagom tid till finalen skulle spelas. Så jag tog en omväg ner till Långnäs och tittade på den också.

Alla lag där det spelade folk man hade någon koll på över huvud taget hade redan blivit utslagna och kvar var Halvar & Jygge mot Umeå. Matchen var rätt ojämn och Umeå vann stort.

Behållningen av finalen utspelade sig dock efter att matchen var avgjort och speakern skulle meddela resultatet. Halvar & Jygge hade nämligen samlat på sig minst ett fan under turneringen som inte riktigt kunde acceptera att Umeå vann. Därför gick han fram till speakern och skällde ut honom och hävdade att "Det ska ju inte vara så här. Halvar & Jygge skulle ha vunnit!"

När sekretariatet lite skrattande svarade att jo men nu blev det såhär så svarade han med att be speakern gå och dränka sig i vågen.

Det komiska i det hela var att speakerns mikrofon under hela ordväxlingen var öppen och därmed sände ut utskällningen.

Det måste nog vara så nära läktarvåld man kan komma inom brännbollssporten

Inga kommentarer: