måndag 9 mars 2009

Olika årstider inom bandyn

Det är lite olika årstider som gäller inom bandyn såhär mot slutet av vintern. Å ena sidan om man ser till Bollnäs som är mitt lag så har man inte varit tillräckligt bra för att få vara med och spela slutspel, så där är man för fullt inne i löjliga säsongen.

Klart idag är ny tränarformation. Hans majestät Åström, Henrik Heed och Lars Magnus Keller tar över rapporteras det om lite var stans idag. Kan nog bli en intressant men orutinerad trio. I alla fall när det kommer till att agera tränare.

Hur själva truppen kommer att utveckla sig under vår/sommar blir också intressant att följa. Helt klart behövs en del förändringar göras.

Klara för tillfället inför nästa år är:

Andreas West, David Borvall, Anders Spinnars, Markus Ståhl, Henrik Renvall och Jimmy Lindgren. Förhoppningsvis ska man inte behöva vänta allt för länge innan lite fler nyckelspelare också kan ses som klara.

Medans löjliga säsongen pågår för fullt på hemmaplan så spelar vissa andra fortfarande SM-slutspel. Satt och tittade på Edsbyn-Sirius på tv ikväll. 4-5 efter "sista målet vinner"-förlängning. Alltid skönt med förlust för Edsbyn måste jag erkänna. Särskillt med tanke på att de har lite för många raka guld för att det ska vara nyttigt för bandyn som idrott.

6 kommentarer:

GeoTaifun sa...

Allt för spänningen ...
Men de e aldrig roligt eller "nyttigt för bandyn" när inte
bästa laget vinner, eller ...
Men vi hoppas ...

Daniel Sundström sa...

Det kan knappast vara nyttigt för en idrott när samma lag vinner hela tiden. Dessutom har framgångarna skadat Edsbyn som klubb eftersom de fått storhetsvansinne och tror att dom bestämmer om allt. I början gladdes jag som Bollnäsbo åt grannbyns framgångar, men med åren så har denna glädje bytts ut mot suckar. Bandyn behöver nya svenska mästare, så är det bara. Så varje motgång för Edsbyn är en personlig framgång för mig.

GeoTaifun sa...

Edsbyns fel att man spelar bra bandy?
Hmmm ....
Kul är väl nu att Sirius klivit upp i toppen, och med Magnus som tränare kommit med nya tankar och ideer om bandy.
Man skall nog vara lite försiktig med att göra andras motgångar till sina framgångar. Bättre att du då håller dina tummar för Sirius ;-) eller ...
Tror nog det kan bli 5 matcher.

Anonym sa...

HEJA IK SIRIUS NANANANA!!! Nu ska vi fortsätta skrälla!

Niklas sa...

Kul att nya lag blir bra helt klart! Men det var farligt nära att "skylla på" Edsbyn för att det blivit 5 raka guld. Det är inte deras fel utan alla andra som helt enkelt varit för dåliga. Börjar ändras nu och det är kul, även om jag själv har ett rödblått hjärta.

Daniel Sundström sa...

Vems "fel" det är att EIF har fem raka guld är fullständigt ointressant i den här diskussionen. Oavsett anledningen så är inte bra för någon sport alls när ett lag prenumererar på förstaplatsen och det är det som är poängen i resonemanget. Det är bra för svensk bandy om EIF:s prenumeration på SM-guldet kan brytas för en bra tid framöver.