lördag 21 mars 2009

5 orsaker att vara grönvit för en dag

Idag ska det spelas bandyfinal mellan Västerås och Edsbyn. 2 lag som jag egentligen inte har mycket till övers för, men när man som idag nog ändå bör välja sida så tänker jag vara grönvit hela vägen.

Så för er andra som kan tänkas ha problem att välja sida inför dagens final har jag piltat ihop en liten lista för att hjälpa till så att ni inte riskerar att välja Edsbyn.

Så här kommer mina anledningar till att vara grönvit, om ändå enbart för en dag (eller ett par timmar kanske)

1. Det lag i finalen som inte spelar i grönvitt är Edsbyn. (bara det bör ju räcka)

2. Kommunväxeln i Ovanåkers kommun (där Edsbyn ligger) har svarat "välkommen till guldbyn" flera år i rad nu. Tänk er nöjet att få ringa på måndag och fråga om ni har kommit till silverbyn.

3. Ska man se till bandyn som sport så är det bästa för bandyn att Edsbyn förlorar dagens final. Redan idag är bandyn ifrågasatt eftersom det i VM-sammanhang inte finns någon egentlig konkurrens, där det redan i förväg nästan skulle gå att lägga ett spelschema på en dag. Ge finland bronsmedalj och låt Ryssland-Sverige göra upp och guld och silver. Omväxling bland segrarna är bara bra för idrotten.

4. Bara det få höra Hans Elis få kommentera en Edsbyförlust i SVT gör ju det hela värt att låta Edsbyn få gå till final och förlora.

5. 10:e SM-Guldet firat på klubbens 100-årsjubilemumsår vorde lite för mycket för att få låta Edsbyborna få uppleva.

1 kommentar:

Anonym sa...

Punkt 4, Glöm inte att Hans Elis spelade alla sina finaler i VSK och även bor där.