onsdag 5 december 2007

Prova påskkyckling nästa gång Pelle

Jag har länge varit övertygad om att dommare i diverse sporter är sådana som själva alltid haft drömmar om att lyckas slå igenom inom sin idrott, men aldrig riktigt lyckats. När man inte lyckades med det så griper de efter nästa halmstrå och ger sig på att dömma sina gamla med och motspelare som var för bra för dem i junioråren. De sadlar om och blir dommare helt enkelt. På så sätt kan de fortsätta att känna sig delaktiga i sin dröm, om än från en annan synvinkel.

Problemet med den typen av dommare är att de förmodligen någonstans där inne bär på någon slags osäkerhet mot de spelare som till skillnad från dem faktiskt lyckades slå igenom. De som de idag ska dömma.

Skulle då någon spelare ha mage att kalla honom för Julgris, ja då är måttet rågat och rapport till förbundet ska självklart skrivas. Säkert kan de stänga av honom som straff också, särskillt om spelaren är känd som en slags "bad boy".

Kalle Anka-förbundet... nej förlåt bandyförbundets diciplinnämnd väljer nu att tycka att julgris var ett så pass grovt påhopp att Pelle bör få vila 3 matcher. Hade någon annan än Fosshaug kommit med samma "påhopp" är jag övertygad om att man mest bara hade skrattat åt dommarrapporten. Åtminstone inom stängda dörrar och sen kanske kommit med något uttalande om att man nog inte bör kalla dommaren för julgris.

Julen som högtid är ju också en högtid som lätt skapar ångest för många. Man är stressad över hur allt ska hinnas. Julklappar ska köpas, julmat måste ordnas och dessutom ska släkten hinnas med att träffas. Det kan vara nog så jobbigt särskillt för de som kanske inte har de bästa kontakterna med sina släktingar.

Kanske är det just på grund av all den stress julen skapar som just julgris är så tabubelagt inom bandyförbundet. Så Pelle, här ska du få ett tips till nästa gång. Välj en högtid som kanske inte skapar så hög ångest som just julen. Prova att kalla dommaren för påskkyckling, midsommarstång eller något liknande istället när du är missnöjd med honom nästa gång. Då kanske du slipper rapporter till förbund och avstängningar.

När vi ändå är inne på avstängningar och Fosshaug så kanske det vore på tiden att bandyförbundet och dommarkåren faktiskt lyssnar till vad han säger, alternativt att Pelle får gå någon slags kurs i hur man i stridens hetta verkligen säger något förnedrande eller hotsamt på ett så sätt att det inte när man läser det i efterhand låter som komedi.

Förra gången han blev avstängd för saker han sagt till en dommare så hotade ju han med att ringa upp dommarens familj. Hur läskigt låter inte en sån sak?

Inga kommentarer: