fredag 10 augusti 2007

Kan man skämta om vad som helst?

Sitter precis och läser på Politkerbloggen (låter jättetråkigt jag vet) om SSU som haft kongress där man bland annat valt nån ny Ordförande som man aldrig hört talas om och lite sånt där inte allt för intressant.

Man hade också en SSU-fest, det är där det börjar hända saker. Till festen har man hyrt in Peter Wahlbeck för att få sig lite underhållning. För de som inte känner till det så är Peter stand up-komiker och känd för att hata Ullared. Han går i alla fall in där och börjar skämta om Socialdemokrati, SSU, feminism och sånt som inte passar sig på en tillställning som denna.

Till slut får nån ordförande från Örebro nog och tar sig en mick, går upp på scenen och talar om för Peter att han inte är rolig och borde lämna scenen.

Där fick han så han teg, man kan ju faktiskt inte skämta om vad som helst. Eller kan man det?

Frågar ni mig så kan man skämta om precis vad som hellst. Läste för nåt år sedan på baksidan av Aftonbladet på den där listan där 5 personer får svara på en fråga. Frågan den gången var just den att "Kan man skämta om vad som helst?" Har för mig att det den gången handlade om att kungafamiljen kände sig kränkta av Hey Baberibas tolkningar av dem.

Den sista att svara på frågorna där brukar vara en kändis av något slag. Den här gången var det en allsvensk fotbollsspelare, vilken det var eller vilken klubb han representerade kommer jag inte ihåg. Däremot hade han det bäst formulerade svaret av alla. Han sa något i stil mer "Ja, det man inte kan skämta om ska man heller inte ta på allvar"

Så SSU ska ni kunna tas på allvar måste ni nog skaffa er lite självdistans och klara av att lyssna på någon som skämtar om er och era åsikter. Oavsett om skämten är roliga eller inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan skämta om allt, men det är viktigt att understryka att det är humor (om än hur svart och bizzar) det handlar om.

Henke sa...

Jo självklart så ska det framgå att det handlar om humor.