tisdag 13 maj 2008

Hej gamle man. Kan du visa oss den väg som vi ska gå?

Så var den alltså presenterad truppen som ska representera Sverige i EM i fotboll. Till stora delar en rätt så väntad trupp ända fram till det att Lagerbäck hade ett namn kvar att presentera och uttalar orden (kanske inte helt ordagrant) "Och som siste man har vi tagit ut nummer 17, Henrik Larsson"

Jag är ju en av dem som hävdar att han fortfarande har att göra i ett svenskt landslag, även om han gav upp sin landslagskarriär för snart 2 år sedan. Huruvida han lyckas ta sig en plats i startelvan är däremot svårt att säga. Zlatan har ju dragits med skadeproblem på sistone, så han kan ju vara ett lite halvt osäkert kort och då skadar det ju inte att ha en Henrik Larsson att sätta in tillsammans med Elmander. Inte minst så kommer han att tillföra massvis med rutin efter sina tidigare 5 mästerskap.

Den här gången får han rollen som "pappa" i laget och vi får väl hoppas han visar rätt väg, även om det så skulle ske från avbytarbänken...

Truppen som togs ut blev i vilket fall

Målvakter:

Andreas Isaksson
Rami Shaban
Johan Wiland

Backar:

Fredrik Stoor
Mikael Nilsson
Olof Mellberg
Petter Hansson
Daniel Majstorovic
Andreas Granqvist
Mikael Dorsin

Mittfält:

Niklas Alexandersson
Fredrik Ljungberg
Tobias Linderoth
Kim Källström
Anders Svensson
Daniel Andersson
Sebastian Larsson
Christian Willhelmsson

Anfallare:

Zlatan Ibrahimovic
Johan Elmander
Henrik Larsson
Marcus Allbäck
Markus Rosenberg

Dessutom togs Kennedy Bakircioglü ut som reserv ifall Linderoths skada inte hinner läka tillräckligt bra tills dess att den slutgiltiga truppen ska anmälas den 28 maj.

Ser man till min trupp som jag tog ut för att se hur pass lik Lagerbäcks trupp jag skulle komma så är det inte särskillt många namn som skiljer. Henrik Larsson går in istället för Berg, så som jag skrev i kommentarerna att jag hoppades skulle ske. Sen så får Daniel Andersson och Andreas Granqvist chansen istället får Bakircioglü och Concha som jag föreslagit. Men 20 av 23 namn rätt får väl ändå ses som godkänt (om man nu tycker att det är positivt att tänka som Lagerbäck)

2 kommentarer:

Daniel Sundström sa...

Lagerbäck är förutsägbar och kör oftast med "säkra kort". Någon sade en gång att om man väl en gång kommit in i landslaget så kommer man inte därifrån. Det verkar som att det uttalandet stämmer.

Anonym sa...

Samma anfall som i VM?