tisdag 8 januari 2008

Att flytta på folk

Idag började skolan på riktigt igen, alltså första dagen sen innan jul vi hade sånt där med obligatorisk närvaro på.

Var på nåt ställe på gamla BB och hade utbildning i lyftteknik. Tyvärr fick vi aldrig leka med såna där ellyftar eller så, utan prova olika hjälpmedel för manuell förflyttning.

Lite annorlunda att prova på sånt där som "patient" och inte bara den som ska hjälpa till.

Som tack för att vi var där fick vi nåt slags intyg där det står att vi genomgått utbildning i Modern Arbetsteknik 6 tim. (Manuell förflyttning) på. Det tyckte de att man skulle visa för framtida arbetsgivare eftersom de tydligen annars skulle vara tvungen att utbilda oss i samma sak en gång till då.

I övrigt har jag fortfarande inte tagit nån snus sen det jag hade tog slut i fredagskväll. Inga tobaks och nikotinfria heller sen i lördags. Känns faktiskt som det kan gå vägen att sluta den här gången, men så här tidigt ska man väl inte ta ut något.

1 kommentar:

Josefine sa...

Där har jag också varit på lyftteknik! :) Men vi fick leka med ellyftar också. Det är lite scary att åka i dom. Ganska hjälplös känner man sig. Men man ska ju aldrig sitta i dom så länge...

Sen är det alltid svårt att verkligen använda sig av den teknik man lär sig. Det blir liksom lite som det blir. Man har inte alltid tid att tänka..