onsdag 21 november 2007

Fortfarande obesegrade

Var upp på Sävstaås och såg Bollnäs-Hammarby igår. Lite intressant att se hur Hammarby ser ut i årets upplaga efter att ha tappat i stort sett halva laget sedan förra säsongen. Spelmässigt får man väl säga att de fortsätter i samma spår vad det gäller upplägget av spelet, men glädjande nog så finns inte längre något kvar av det Hammarby-spöke som bollnäs haft problem med mer eller mindre hela tiden sedan man tog klivet upp i högsta serien igen.

Igår började Bollnäs bäst och tog ledningen redan i åttonde minuten av Patrik Larsson men ju längre första halvlek gick, desto mer tog Hammarby över spelet och i den 25 minuten fick man också in en kvittering. Därefter var det Hammarby för hela slanten med stolpskott och missad straff. Bollnäs hann gick dock till halvtidsvila i ledning efter att Andreas Westh satt en straff.

I andra halvlek började Hammarby offensivt och var vid flera tillfällen nära en kvittering, närmast var nog ett skott i ribban, innan målen började rinna in för Bollnäs. Johan Berglund kommer in på isen efter en utvisning och får Bollen och hamnar fri med målvakten innan han dras ner och Andreas Westh får sätta sin andra straff för kvällen. Efter det har inte längre Hammarby mycket kvar att sätta emot och siffrorna rinner iväg till 6-2 för Bollnäs.

Oväntat bra inledning på Elitserien alltså. Tre raka matcher utan förlust och två raka segrar hemma på sävstaås.

Nu finns det ju även om siffrorna var fina en del som både kan och ska göras bättre. För det första om man ser till själva spelet så ska inte Antti Ekman ligga längst bak och upphäva klara offsider. Han måste våga sig fram mer i banan. De gånger han verkligen gör det så är han svår att stoppa för motståndarna. Förhoppningsvis växer han snart in i sin roll och börjar våga delta mer i offensiven.

För det andra något som inte tillhör själva spelet utan snarare inramningen av matchen så får det inte vara som igår. När spelarna kommer in på isen till ljudet av "Dans på sävstaås" så hackar skivan. Det får inte finnas, pinsamt för föreningen. Kan inte den man från klubben hyrt in för att sköta ljudet leverera ett intro som inte hackar så har han inget där att göra.

Matchfakta:

Bollnäs-Hammarby 6-2 (2-1)

Målen: 1-0 (8) Patrik Larsson, 1-1 (25) Stefan Person, hörna, 2-1 (37) Andreas Westh, straff, 3-1 (66) Andreas Westh, straff, 4-1 (67) Martin Apelqvist, 4-2 (71) Robert Rimgård, hörna, 5-2 (72) Joakim Hedberg, 6-2 (79) Martin Apelqvist.

Utvisningar, Bollnäs: 4 x 10 min, Hammarby: 4 x 10 min.
Hörnor: 10-9
Publik: 1 907.

Andra ställen på nätet om matchen: Aftonbladet DN Giffarna.com

Lokaltidningen Ljusnan är sämst och har ännu inte hunnit uppdatera sin hemsida så där ligger det fortfarande enbart inför-matchen artikel (så här lite över ett dygn efter spelad match)