söndag 18 november 2007

Pinsamt Lagerbäck

Nej jag hade inte räknat med att Sverige skulle åka ner till Spanien och plocka med sig poäng och därmed på egen hand rädda EM-Kvalet. Jag hade inte heller räknat med att Danmark skulle plocka poäng borta mot Nordirland och på så sätt hjälpa oss att vara klara redan nu.

Däremot hade jag räknat med ett svenskt landslag som åkte till Spanien för att vilja spela fotboll. Så som det var igår var det en hel del spelare som underpresterade (eller kanske inte presterade alls). Om det beror på att spelarna i förväg åker ner och "vet" att det kommer att bli förlust eller om det är något annat som ligger bakom, det får andra förståsigpåare tolka från matchen igår.

Lagerbäck körde på i gamla fotspår och fortsatte den gamla svenska oskrivna regeln. "Har du en gång tagit en ordinarie plats i ett svenskt landslag, då är det omöjligt att förlora den platsen så länge du inte själv väljer att kliva av". Nej jag är inte en av alla de som kräver att Lasse ska kliva av platsen som förbundskapten, däremot kräver (yääy jag använder kvällstidningsformuleringar) jag att han ska våga. Våga ställa över spelare som saknar matchtempo oavsett vad de heter. Våga bryta den oskrivna regeln och faktiskt byta ut lite spelare som inte riktigt varit bra i landslaget de senaste 3-4 åren.

Hmm ja hur som hellst så ska vi inte kunna missa EM nu. På onsdag ska sverige inte förlora hemma mot Lettland samtidigt som Spanien förlorar hemma mot Nordirland.

Såg skrivit i nån av tidningarna att Spaniens avslutning är placerad på kanarieöarna som nån slags avslutningssemester för spelarna. Förmodligen kommer inte heller alla de bästa spelarna att vara med (varför skulle de låta bli att prova nytt när de redan är klara?). Självklart skapar det möjligheter för Svenska kvällstidningar att skylla ett eventuellt missat EM på Spaniens inställning i sista matchen, men rubriker och artiklar vinklade så kommer bara att vara pinsamma. Skulle Sverige missa EM så har man sig själv och ingen annan att skylla på.

Matchfakta:

Spanien - Sverige 3-0
1-0 J. Capdevila (14)
2-0 A. Iniesta (38)
3-0 S. Ramos (64)
Varningar: P. Hansson (sve), C. Puyol (spa)

I Media: Aftonbladet, DN, Expressen, SVD

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello

Ja verkligen, men på onsdag
blir vi klara för EM
Det ska vi fira med att ringa
starlightlimo stockholm
starlight limousine
och festa heeeela natten

skogshuggarn