lördag 17 november 2007

400 miljoner för ny arena

Nu ser man tydligen ut att ha kommit lite grann på väg i arbetet på en innomhus-arena att spela bandy i här i Bollnäs också. Planerna är att placera den vid Lokstallarna. Rätt centralt alltså. 5000 åskådare ska tydligen rymmas.

Förutom själva arenan så ska det dit lägenheter, affärslokaler, kontorslokaler och hotell också. Kostnaderna för att få upp det hela är uträknat till omkring 400 miljoner och om man ska tolka vad som stod i Ljusnan så ska finansieringen av det ha kommit en bra bit på vägen också. Finns tydligen "ett större företag" med intressen.

Det negativa med att placera arenan där är väl tillgången till parkeringsplatser. Endast 400 ska ordnas i direkt anslutning till arenan, men med ett så pass centralt läge räknar man med att stor del av publiken ska leta sig dit med fötter som transportmedel. I annat fall så finns ju ett antal offentliga parkeringar centralt att lägga beslag på också.

Personligen så är jag väl kanske inte den största vännen av den utveckling bandysporten är på väg emot, men det kan vi ta en annan gång. Kalle Ankaförb... nej förlåt Bandyförbundet menar jag ser ut att besluta att nån gång mellan 2011-2013 så kommer det att finnas ett krav på att det ska finnas inomhusarenor för samtliga elitserielag, så det är det bara att rätta sig efter om man vill husera där och då måste väl det här se ut som en bra lösning. I alla fall om planerna ska följas så kommer arenan att vara klar för att tas i bruk år 2010.

Tillbaka in mot centrum (spelade ju på långnäs innan man flyttade ut till sävstaås en gång i tiden)

En arena som får Edsbyns arena att likna ett älgpass dessutom. Nu får vi väl bara hoppas att det ordnar upp sig med de myndigheter och liknande som ska säga sitt i frågan.

Giffarna.com hade så fint fotat av en skiss av hur arenan ska se ut som Ljusnan publicerat att det känns onödigt att göra samma sak själv. Jag gör helt enkelt så att jag stjäl deras bild av bilden och lägger till här.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Obs! Glöm inte att om det förväntas bli över 10 grader i hallen kan det var nice med en garderob eller två. :)
http://ettmalellertva.wordpress.com/

Henke sa...

hehe... såg att du var VSK-are, så får väl kasta in en kontring.

Tror det är viktigare att i planeringsstaditet tänka ut var pelare och liknande ska placeras än om garderob kommer att behövas :)