måndag 19 november 2007

Första dagen i skolbänken

Sådär var första dagen på omvårdnadsutbildningen avklarad. Som vanligt med utbildningar av olika slag så hände inte mycket annat än mest bara lite information om själva utbildningen, presentation av de man ska gå med och annat sånt där vanligt.

Fick också lära mig att man inte ska försöka gå in genom huvudentrén, för där är porttelefonen trasig så ingen hör när man försöker ringa på. Istället ska man gå in på baksidan via en lastkaj.

Vi delade också in oss i grupper för grupparbeten och kvitterade ut böcker och fick lista på de uppgifter som ska göras i kursen "Vård och Omsorgsarbete".

På eftermiddagen var det dags att påbörja första uppgiften, som nog får ses som en mjukstart i det hela. Där skulle vi i grupperna diskutera oss fram till svaret på 4 frågor.

1. Studera litteraturen och inhämta fakta om vad hälsa är.
2. Diskutera i gruppen vad hälsa betyder för er.
3. Reflektera över faktorer som påverkar hälsan
4. Ge exempel på vad livskvalitet är.

Sen fick vi i uppgift att välja ut en försökskanin i form av intervjuoffer som skulle svara på hur de upplever sin hälsa och vad de gör för att bevara densamma. Jag valde att trakassera Fredrik över MSN och för att lättare kunna reflektera över hans svar och placera in honom i ett diagram så la jag till en egen fråga om hur han själv definerar begreppet hälsa.

Ett tips till andra med intervjubehov, välj Fredrik. Han svarar med genomtänkta svar och inte bara kort och gott i ett eller två ord på frågorna.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Jadu, det är inte alltid så lätt att definiera saker. Livskvalitet. Hej och hå.

För övrigt är svenska utbildningar kära i grupparbeten. Prepare for more. Finns såklart både fördelar och nackdelar... men ibland blir det lite föör mkt gruppgrejer tycker jag. I England avskyr dom grupparbeten hehe.

Nämen vaa? Svarade Fredrik med långa svar? Gillar han att prata? Det har jag aldrig märkt...

Henke sa...

jo har ju fått alla uppgifter till första kursen, och det fanns en hel del gruppuppgifter med där.

Tror inte det är några större nackdelar med grupparbeten där, kan iofs bero på att den grupp jag hamnade i vid indelningen verkar bestå av vettigt folk.