torsdag 21 februari 2008

Släcka eld

Hade studiebesök hos räddningstjänsten idag på utbildningen. Först fick vi en liten genomgång om diverse lagar vad gäller brandutrymmning och sånt nere på brandstationen. Sen fick vi se en kort film för att se hur en brand utvecklas, mest för att se hur lång tid man uppskattningsvis har på sig innan det är för sent att försöka släcka själv.

När vi var klar med det fick vi förflytta oss till deras övningsfält innanför sopstationen vid sävstaås för att prova på att släcka lite bränder. Först tände de eld på nån slags docka som vi sen skulle kväva elden på med brandfilt och sen tände de eld i ett kar med nån brinnande vätska i som vi skulle släcka med pulversläckare.

Tyvärr fick vi aldrig prova på att ge oss in i ett rökfyllt rum för att plocka ut någon eller att tända eld på oss själva och sen släcka. Det hade nog varit ännu roligare

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle gärna se dig tända eld på dig själv. Inget illa menat :)

Daniel Sundström sa...

Nog för att det är intressant att läsa om eld och sådana grejer, men jag vette tusan om det ändå berättigar uteblivet bloggande i en veckas tid.

Nu får du i och för sig skriva hur mycket eller lite du vill, men som törstande publik vill kah bara höja rösten en aning och påpeka att det är lite ... stiltje i den här bloggen.

Kom igen, Henrik!